Buku/Books

Ajaibul Makhluqat Siri 2

Buku ini merupakan terjemahan daripada kitab Arab berjudul Ajaibul Makhluqat wa Gharaibul Maujudat. Siri 2 ini merupakan bahagian yang membicarakan tentang Bulan dan Matahari. Ianya diterjemah serta dihurai oleh Ustaz Hanafiah Abdul Razak (Panel Pakar Falak JAKIM). Buku ini sesuai untuk mereka yang ingin mempelajari ilmu falak.

Ajaibul Makhluqat siri 1

Buku ini merupakan terjemahan daripada kitab Arab berjudul Ajaibul Makhluqat wa Gharaibul Maujudat. Siri 1 ini merupakan bahagian Mukaddimah kitab dan ianya diterjemah serta dihurai oleh Ustaz Hanafiah Abdul Razak (Panel Pakar Falak JAKIM). Buku ini sesuai untuk mereka yang ingin mempelajari ilmu falak.

Nilai Angin

Buku ini menghuraikan tentang beberapa jenis angin. Ianya dalam kategori ilmu falak yang mana buku ini ditulis oleh Ustaz Hanafiah Abdul Razak (Panel Pakar Falak JAKIM). Buku ini sesuai untuk dibaca buat mereka yang ingin mengetahui tentang angin, manfaat serta mudharat angin.

Misi Ke Bulan

Buku tentang Misi ke Bulan dalam Bahasa Melayu. Sesuai untuk bacaan kanak-kanak.

Stars and Planets Handbook

Buku ini amat sesuai untuk bacaan kanak-kanak tadika dan murid-murid sekolah rendah sebagai pendedahan awal tentang astronomi. Bahasa yang digunakan adalah bahasa inggeris.